Tijdloos plezier in New York

Het is in sommige delen van New York makkelijk je volledig te laten meevoeren door het ritme van de nacht. Op de Lower East Side, ten zuiden van Houston Street en ten oosten van Broadway rijgen de bars en muziekkroegen zich aaneen, net als in Williamsburg rond Bedford Avenue.

Ook in de East Village kun je helemaal losgaan: het wemelt er van de leuke cafés en kleine, fijne restaurantjes.

Dat New York nooit slaapt, is niet alleen een stukje Sinatra en een reclameslogan. Wie ooit om twee uur in de ochtend op pad was in een uitgaanswijk als de Lower East Side of Williamsburg, kan dat bevestigen. Het is op straat net zo druk als op Times Square tijdens de spits – New York is 24/7 ademloos.

Het overweldigende aanbod zorgt bij veel New Yorkers voor een toestand van voortdurende gejaagheid, zelfs ’s nachts. Men leidt constant aan FOMO – fear of missing out. In Park Slope is een nieuw restaurant geopend, op de Bowery speelt om tien uur een hip bandje en op z’n laatst om twee uur moet je binnen zijn bij die club in Williamsburg, waar je vrienden al op je wachten. Het is makkelijk je als bezoeker ook te verliezen in die gejaagdheid, maar probeer er weerstand aan te bieden. Je zult sowieso meer missen dan meemaken, dus relax en geniet extra hard van de dingen waarin je je wél hebt ondergedompeld.

Vanaf begin juni veranderen talloze New Yorkse parken en pleinen in openluchttheaters. Overal is wat te doen: films onder de sterrenhemel bekijk je in Bryant Park, aan de Hudson River en in Brooklyn Bridge Park.

In Central Park en Brooklyner Prospect Park zijn hele series openluchtconcerten te zien en horen, waaronder de traditionele gratis uitvoering van de Metropolitan Opera. Het New York Public Theater voert eveneens in Central Park een aantal Shakespeare-stukken op, vaak met een sterrencast. En op de stranden van de stad, in Coney Island en Orchard Beach, maar ook in St. Nicholas Park in Harlem en Sunset Park worden dancefeesten georganiseerd. Voor de actuele agenda kijk je op de website van stadsmagazine Time Out New York.