Overnachten met karakter om zelf te ontdekken

Airbnb: op de geweldige website www.airbnb.com vind je alles van een eenvoudige kamer (met huisgenoten) tot een appartement of zelfs een huis voor het hele gezin, in elke wijk en voor elke beurs. Met je ‘eigen’ plek in een gewone woonwijk voel je je een paar dagen een echte New Yorker – een leuke ervaring. De site is veilig voor zowel huurders als verhuurders en veel foto’s zijn ‘geverifieerd’, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Let vooral op de beoordelingen van andere gasten.

Woonruimte is in New York het kostbaarste goed – dat geldt net zozeer voor inwoners als voor bezoekers van de stad. Voor beide groepen is het vinden van betaalbaar onderkomen een hele opgave. De kamerprijzen liggen in New York ver boven het niveau van andere wereldsteden. $ 200 voor een tweepersoonskamer is een koopje, $ 300-400 per nacht is normaal. Als je reist met een beperkt budget, zul je dus compromissen moeten sluiten. Veel leefruimte zul je sowieso niet krijgen – de kamers in New York zijn klein of nog kleiner.

Een mogelijkheid om te besparen is kiezen voor een hotel in ‘het buitengebied’. Long Island City in Queens is wat dat betreft een ideale plek – niet ver van Manhattan, slechts een paar minuten met de metro, maar beduidend goedkoper. De wijk is ook ingespeeld op budgettoeristen: er staat een hele rij hotels, zoals de Country Inn Long Island City (www.countryinns.com/long-island-city-hotel-ny-11101/nynyquee), die bezoekers lokken met aanbiedingen. Je kunt ook comfort inruilen voor karakter in een kleine bed and breakfast of je een paar dagen een echte New Yorker voelen in je ‘eigen’ appartement, gevonden via een site als Airbnb (zie links). Kies vooral niet voor een onderkomen rond Times Square, maar voor een wijk waar ook echt mensen wonen – Harlem, Brooklyn, Greenwich Village… Daar krijg je een veel betere indruk van het leven in deze