Tijdloos plezier in New York

Het is in sommige delen van New York makkelijk je volledig te laten meevoeren door het ritme van de nacht. Op de Lower East Side, ten zuiden van Houston Street en ten oosten van Broadway rijgen de bars en muziekkroegen zich aaneen, net als in Williamsburg rond Bedford Avenue. Ook in de East Village kun je helemaal losgaan: het wemelt er van de leuke cafés … Continue reading Tijdloos plezier in New York »

De drie populairste kunstmusea van New York

De kunstmusea van New York zijn meer dan slechts een plan B voor regenachtige dagen. De Grote Drie – het Museum of Modern Art (MoMA), het Metropolitan Museum en het Guggenheim Museum – behoren tot de belangrijkste kunsttempels ter wereld en de grootste trekpleisters van New York. Het MoMA heeft de grootste verzameling moderne kunst ter wereld en is met de altijd zeer hoogwaardige wisseltentoonstellingen … Continue reading De drie populairste kunstmusea van New York »

Nieuw leven in de Bronx

Hunts Point – de vele markten Hunts Point was in de jaren 70 en 80 het centrum van de gevaarlijke South Bronx. Het industriegebied was vervallen; behalve drugscriminaliteit en straatprostitutie was hier niets meer. Maar tegenwoordig kun je aan Hunts Point zien welke enorme stappen vooruit de Bronx de laatste decennia heeft gemaakt. In 2006 verhuisde de beroemde New Yorkse vismarkt hierheen. Samen met de … Continue reading Nieuw leven in de Bronx »

Museumlandschap van New York

Ligt je interesse bij Perzische ridderuitrustingen uit de middeleeuwen of meer bij computergestuurd design? Wil je zien hoe een metrowagon eruitzag in de jaren 20 of het werk van de grootste Engelse romantische landschapsschilders bekijken? Wil je meer te weten komen over het hoe en waarom van de grote financiële crises of over feministische avant-gardekunst uit de jaren 70? In alle gevallen ben je in … Continue reading Museumlandschap van New York »

Kunst onder de grond – de subway en Grand Central Terminal

Wil je de New Yorkers leren kennen? Neem de metro. Vijf miljoen New Yorkers met de meest uiteenlopende sociale en etnische achtergronden maken er dagelijks gebruik van. Elke wagon is een unieke microkosmos van de stad. Tuurlijk, met de metro kom je snel van A naar B. Maar de subway is meer dan alleen een vervoermiddel: op 215 stations kun je prachtige kunstwerken bewonderen, zonder … Continue reading Kunst onder de grond – de subway en Grand Central Terminal »

Shoppen à la carte in New York

De klassieke winkelbuurten met veel zogenaamde flagshipstores zijn Fifth Avenue en Madison Avenue in Midtown, grof gezien tussen 42nd en 59th Street. Wil je het iets minder massaal, ga dan naar NoLita (North of Little Italy), waar vooral in Elizabeth Street veel designers hun eigen mode verkopen in kleine boetieks. Het naburige SoHo heeft zich eveneens ontwikkeld tot een winkelwijk. Hier zijn veel internationale, maar … Continue reading Shoppen à la carte in New York »